Slaninové závitky plněné sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové závitky plněné sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52193 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej slunečnicový |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 234,4mg |
Draslík | 256,2mg |
Vláknina | 786,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové závitky plněné sýrem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na 8 plátků. Čtyři potřeme hořčicí, na čtyři rozetřeme kečup. Na každý plátek slaniny položíme plátek tvrdého sýru, stočíme je do závitků a proti rozbalení zajistíme párátkem. Závitky obalíme postupně v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, závitky v něm opečeme ze všech stran dozlatova a podáváme je s vařenými bramborami. |