Recept

Pikantní aspik s vejci a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52194
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

200 ml Majonéza
1 polévková lžíce Polévkové koření
250 ml Směs zeleninová Moravanka
200 g Šunka dušená
4 ks Vejce slepičí
350 ml Voda pitná
20 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 367kJ
3% Sacharidy 10 g
66% Tuky 50 g
17% Sodík 338 mg
38% Bílkoviny 21 g

Pikantní aspik s vejci a šunkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a rozkrájíme na drobno. Zeleninovou směs Moravanka zcedíme do hrnce. Zeleninu pokrájíme tak, aby kousky byly stejně velké jako kousky vejce. Šunku nakrájíme na stejné kousky jako zeleninu i vejce. Do nálevu ze zeleninové směsi přilijeme 200 ml vody. Ze vzniklého roztoku odebereme hrníček, ve kterém rozmícháme do hladka želatinu. Želatinový roztok vlijeme do hrnce a rozmícháme, poté necháme nabobtnat. Do pokrájené šunky, vajec a zeleniny vmícháme majonézu s polévkovým kořením, směs vmícháme do nabobtnalé želatiny. Vymíchanou směsí naplníme formu srnčího hřbetu a necháme asi hodinu tuhnout v lednici. Hotový pokrm podáváme buď nakrájený na plátcích bezlepkové chlebíčkové veky, nebo nakrájený na kostky k vínu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept