Jednoduchý recept

Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52197

Ingredience

150 g Anglická slanina
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej slunečnicový
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
400 g Tvarůžky olomoucké malé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 500kJ
1% Sacharidy 3 g
29% Tuky 22 g
21% Sodík 411 mg
66% Bílkoviny 37 g

Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině postup přípravy receptu:

1

V míse z vajec, piva, mouky a soli připravíme hladké těstíčko.

2

Olomoucké tvarůžky obalíme plátky slaniny, potom je namočíme do pivního těstíčka a smažíme z obou stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji.

3

Usmažené tvarůžky necháme okapat od oleje a teplé podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept