Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52197 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej slunečnicový |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 473,7mg |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 116,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké tvarůžky smažené ve slanině postup přípravy receptu:
1 | V míse z vajec, piva, mouky a soli připravíme hladké těstíčko. |
2 | Olomoucké tvarůžky obalíme plátky slaniny, potom je namočíme do pivního těstíčka a smažíme z obou stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji. |
3 | Usmažené tvarůžky necháme okapat od oleje a teplé podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka.