Sekané hovězí řízky na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané hovězí řízky na zelenině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí maso přední |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g | Mrkev kořen |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
50 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
120 g | Veka |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 324,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 761,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané hovězí řízky na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a jemně umeleme spolu s vymačkanou a v mléce namočenou vekou. Přidáme vejce, zbylé mléko, sůl, jemně nakrájenou petrželku a vše promícháme. |
2 | Připravené maso rozdělíme na stejné díly a tvoříme z nich oválné řízky. Obalíme je po jedné straně v prosáté mouce a klademe na pekáč do horkého tuku. V troubě řízky pečeme nejprve po jedné straně, obrátíme je a pečeme po druhé straně dozlatova. |
3 | Upečené řízky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na řízky. |
4 | Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout do rozpuštěného másla. Podlijeme a dusíme doměkka.Mrkev a hrášek přidáme do šťávy, dosolíme a provaříme. |