Jednoduchý recept

Povidla z černého bezu a jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52200

Ingredience

2 kg Bezinkový květ
50 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
2 kávová lžička Hřebíček
1 kg Jablka
4 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Zázvor mletý
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
15% Sacharidy 53 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Povidla z černého bezu a jablek postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké dílky. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Černý bez důkladně očistíme, propereme a necháme dobře okapat.

2

Připravená jablka, švestky, kuličky bezu v misce smícháme spolu s cukrem. Necháme stranou suroviny odležet, aby se rozpustil cukr. Trvá to přibližně 3 hodiny. Za tu dobu ovoce s cukrem párkrát promícháme.

3

Potom do ovocné směsi přimícháme hřebíček, skořici, zázvor. Vše dohromady dobře promícháme a přeložíme do pekáče, který vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě povidla vyvaříme od zbytečné tekutiny. Před dokončením přilijeme citrónovou šťávu a zlehka promícháme. Vyvařování trvá přibližně 120 minut. /Po celou dobu směs nemícháme./

4

Hotová povidla ještě horká naplníme do čistých sklenic, dobře je víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladníme na studené a tmavé místo.

Poznámka

Takto připravená povidla jsou vhodná na mazání na pečivo, ale také například na ovocné knedlíky. Použijeme je také na plnění různého cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept