Sýr smažený v pivním trojobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr smažený v pivním trojobalu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52203 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
8 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 785,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr smažený v pivním trojobalu postup přípravy receptu:
1 | Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme. |
2 | Plátky tvrdého sýru postupně dvakrát za sebou obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance. |
3 | Dvojí obalení zaručí, že se sýr při smažení nerozteče. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a obalené sýry v něm smažíme dozlatova z obou stran. |
5 | Sýr na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou. |