Kapr po pacovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po pacovsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5221 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Houby sušené |
600 g | Kapr obecný |
30 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 550,8mg |
Vláknina | 307,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po pacovsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra naporcujeme, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme na rozpáleném sádle. |
2 | Pak přidáme do pánve k porcím kapra 5 g namočených hub i s vodou, ve které se máčely. Přidáme rajčatový protlak, česnek a necháme dusit pod pokličkou doměkka. |
3 | Porce kapra při podávání přelijeme šťávou s houbami. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na namáčení hub asi 15 minut.