Těstoviny se sýrem, šunkou a žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se sýrem, šunkou a žampióny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52215 |
Ingredience
250 g | Bezlepkové těstoviny |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
250 g | Špenátový protlak mražený |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
5 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 313,7mg |
Draslík | 391,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Špenátový protlak mražený, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se sýrem, šunkou a žampióny postup přípravy receptu:
1 | Bezlepkové těstoviny uvaříme a necháme okapat, česnek utřeme, tvrdý sýr i sýr Nivu nastrouháme. Špenát s utřeným česnekem podusíme na pánvi 5 minut, žampióny podusíme cca 5 minut na másle. Šunku pokrájíme na jemno. |
2 | Poté všechny připravené ingredience smícháme ve větší nádobě s okapanými těstovinami a směs vrstvíme do bábovkové formy, kterou jsme vylili olejem. Postupujeme tak, že jednotlivé vrstvy zaléváme celými rozšlehanými vejci, která jsme rozmíchali s mlékem. Připravenou směs pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsně před dopečením formu z trouby vyjmeme, posypeme směs nastrouhaným sýrem a potom pečeme ještě tak dlouho, dokud se sýr neroztaví. Pečenou těstovinovou směs vyklopíme z formy pomocí mokré utěrky. Pokrm servírujeme horký, zpravidla jako hlavní chod (oběd nebo večeři). |
Poznámka
Tento pečený pokrm lze může konzumovat i studený.