Linguine s kaštany a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s kaštany a žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52219 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
30 ml | Víno Marsala |
3500 ml | Voda pitná |
200 g | Vodní kaštany v nálevu |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 43,3mg |
Draslík | 237,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 209,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Linguine, Víno Marsala, Vodní kaštany v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s kaštany a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Kaštany scedíme, žampiony nakrájíme na silnější plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Přidáme kaštany, přilijeme víno, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčátka, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme. |