Recept

Makový koláč pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52220

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
140 g Cukr krystal
4 polévková lžíce Džem jahodový
1 kávová lžička Hřebíček
140 g Ořechy lískové
3 g Skořice mletá
6 ks Vejce slepičí
30 g Čokoláda na vaření
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Poleva
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
250 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 091kJ
23% Sacharidy 81 g
54% Tuky 41 g
5% Sodík 104 mg
29% Bílkoviny 17 g

Makový koláč pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Cukr, žloutky, strouhanou čokoládu s citrónovou kůrou utřeme do husté pěny. Potom vmícháme citrónovou šťávu s mletým hřebíčkem a skořicí. Potom opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků s umletým mákem a mletými oříšky.

2

Tuto hmotu dobře promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, a pečeme asi 45 minut v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme podélně, promažeme jahodovým džemem a znovu spojíme. Povrch koláče polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Koláč servírujeme jako svačinu dětem nebo jako pohoštění, studený.

3

Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, ve které rozmícháme cukr a kakao.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept