Makový koláč pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makový koláč pro celiatiky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52220 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
30 g | Čokoláda na vaření |
140 g | Cukr krystal |
4 polévková lžíce | Džem jahodový |
1 kávová lžička | Hřebíček |
140 g | Ořechy lískové |
3 g | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
6 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
---|---|
250 g | Čokoláda na vaření |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 294,4mg |
Draslík | 292,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Hřebíček, Ořechy lískové, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Džem jahodový, Šťáva citrónová, Čokoláda na vaření, Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makový koláč pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Cukr, žloutky, strouhanou čokoládu s citrónovou kůrou utřeme do husté pěny. Potom vmícháme citrónovou šťávu s mletým hřebíčkem a skořicí. Potom opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků s umletým mákem a mletými oříšky. |
2 | Tuto hmotu dobře promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, a pečeme asi 45 minut v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme podélně, promažeme jahodovým džemem a znovu spojíme. Povrch koláče polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Koláč servírujeme jako svačinu dětem nebo jako pohoštění, studený. |
3 | Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, ve které rozmícháme cukr a kakao. |