Jednoduchý recept

Špagety s feferonkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52222

Ingredience

20 g Bazalka
120 g Cibule
60 g Feferony
30 ml Olej olivový extra panenský
200 g Olivy nakládané
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
3500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
350 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
20% Sacharidy 73 g
22% Tuky 16 g
138% Sodík 3 g
21% Bílkoviny 12 g

Špagety s feferonkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmažíme. Přidáme feferonky a dusíme asi 4 minuty. Nyní přidáme plátky oliv, promícháme, osolíme, opepříme a odstavíme. Špagety promícháme s feferonkovou směsí, posypeme bazalkou, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept