Špagety s feferonkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s feferonkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52222 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
60 g | Feferony |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Olivy nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
350 g | Špagety |
20 g | Sůl |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 141,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 603,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Feferony, Olivy nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s feferonkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmažíme. Přidáme feferonky a dusíme asi 4 minuty. Nyní přidáme plátky oliv, promícháme, osolíme, opepříme a odstavíme. Špagety promícháme s feferonkovou směsí, posypeme bazalkou, rozdělíme na talíře a podáváme. |