Jednoduchý recept

Rybízová marmeláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52223

Ingredience

800 g Cukr krupice
40 g Pektogel
2 kg Rybíz černý
1 špetka Sorban draselný
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
31% Sacharidy 111 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
5% Bílkoviny 3 g

Rybízová marmeláda postup přípravy receptu:

1

Rybíz důkladně očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Dáme do kastrolu, podlijeme 2 dl vody a rozmačkáme. Hrnec přiklopíme a na středním ohni rybíz vaříme až do jeho rozvaření. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

2

Vychladlý rybíz prolisujme na mlýnku na ovoce. Změříme množství tekutiny a na 1 l a přidáme 800 g cukru. Hrnec vrátíme na sporák a vaříme, aby se rozpustil cukr, za stálého míchání povaříme ještě 10 minut. Přidáme Pektogel, zamícháme, přisypeme ještě Sorban, povaříme 1 minutu a marmeládu stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou marmeládou plníme připravené sklenice. Dobře je uzavřeme, obrátíme víčky dolu na 5 minut, potom zase obrátíme. Necháme marmeládu vychladnout a uskladníme na suchém a chladném místě.

Poznámka

Marmeláda je vhodná na potření korpusu na přípravu rybízového dortu. Vhodná je také na mazání pečiva k snídaní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept