Jednoduchý recept

Fettucine se zeleninovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 52224
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
25 g Feferony
40 g Olej olivový extra panenský
20 g Oregano čerstvé
1 g Pepř černý mletý
800 g Romanesco
50 g Sardelové řezy
20 g Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 076kJ
20% Sacharidy 71 g
19% Tuky 14 g
123% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 18 g

Fettucine se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Romanesco rozebereme na malé růžičky, česnek prolisujeme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek s feferonkou a osmahneme. Přidáme romanesco, sardelky, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zakryjeme pokličkou a podusíme 5 až 7 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept