Jednoduchý recept

Zeleninová směs s bylinkovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52225
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na zeleninovou směs
1 ks Červená řepa
4 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
4 ks Mrkev kořen
50 g Mungo klíčky
8 ks Olivy černé
30 g Ořechy vlašské
1 ks Paprika žlutá
50 g Řeřicha
Na zálivku
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
5 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 894kJ
15% Sacharidy 53 g
528% Tuky 396 g
139% Sodík 3 g
22% Bílkoviny 12 g

Zeleninová směs s bylinkovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu, tedy řepu, mrkev, cukety, papriku a cibuli omyjeme a očistíme. Oloupeme červenou řepu a nastrouháme ji na jemném struhadle. Mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

2

Na hrubém struhadle nastrouháme cuketu. Papriku pokrájíme na čtvrtiny a ty na jemné nudličky.

3

Jarní cibulky pokrájíme na kolečka i s nezavadlou zelenou částí.

4

Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je s nastrouhanou řepou. Olivy vypeckujeme a pokrájíme na čtvrtky. Promícháme je s nastrouhanými cuketami. Na každý ze 4 talířů dáme kupičku od jednotlivé zeleniny.

5

Připravíme si zálivku: Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Vložíme ho do misky a přidáme k němu hořčici, žloutky, cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu. Vše prošleháme dohladka. Po částech přidáváme olej a zašleháváme ho. Do zálivky přidáme pro rozředění vývar a ještě znovu prošleháme. Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme ji do zálivky.

6

Řeřichu a mungo klíčky opláchneme a necháme okapat. Pak nasekanou řeřichu přidáme doprostřed každého talíře a všechny talíře také posypeme klíčky mungo fazolí a nudličkami papriky. Přelijeme zálivkou.

Poznámka

Můžeme přidat i posekaná natvrdo uvařená vejce nebo opražená slunečnicová semena, případně posypat výhonky vojtěšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept