Rigatoni s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s artyčoky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52226 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Artyčoky |
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Rigatoni |
3500 ml | Voda pitná |
120 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 411,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 568,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Olivy nakládané, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme artyčoky, orestujeme, podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Přimícháme plátky oliv, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou, posypeme bazalkou, parmezánem a podáváme. |