Jednoduchý recept

Rigatoni s artyčoky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 52226
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Artyčoky
20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
30 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy nakládané
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Rigatoni
3500 ml Voda pitná
120 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
16% Sacharidy 58 g
27% Tuky 21 g
149% Sodík 3 g
35% Bílkoviny 19 g

Rigatoni s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme artyčoky, orestujeme, podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Přimícháme plátky oliv, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou, posypeme bazalkou, parmezánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept