Salát z fazolí, tuňáka a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolí, tuňáka a rajčat
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52227 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
50 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
2 ks | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
2 ks | Sardelové řezy |
2 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
50 g | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 725,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Ocet vinný červený, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolí, tuňáka a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme 2,5 litru vody a do ní vsypeme sušené bílé fazole. Necháme je namočené přes noc. Další den fazole s vodou necháme na plotně, dokud nepřijdou k varu. Cibuli oloupeme, zapíchneme do ní hřebíček a vložíme do vroucí vody k fazolím. Přidáme do vody ještě bobkový list, tymián a na kousky nakrájený oloupaný stroužek česneku. Vaříme jednu hodinu, dokud fazole nejsou dokonale měkké. |
2 | Připravíme zálivku. Zbylý stroužek česneku nasekáme najemno a nadrobno nakrájíme sardelové řezy a přidáme k němu. Vlijeme k nim vinný i balzamicový ocet. Osolíme, opepříme a prošleháme. Postupně přidáváme olej a znovu prošleháme. |
3 | Z hotových uvařených fazolí scedíme vývar, fazole necháme okapat. Vývar odložíme stranou. Uvařené fazole vmícháme do připravené zálivky. Přilijeme k nim trochu vývaru, promícháme a necháme 30 minut v chladu odležet. |
4 | Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužninu pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. |
5 | Do fazolí vmícháme rajčatové kostičky, bazalku a maso z tuňáka, které jsme rozmačkali vidličkou. Osolíme a opepříme. |