Jednoduchý recept

Salát z fazolí, tuňáka a rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52227
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
50 g Bazalka
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
500 g Fazole bílé
2 ks Hřebíček
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
8 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
2 ks Sardelové řezy
2 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji
50 g Tymián čerstvý
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 029kJ
26% Sacharidy 93 g
28% Tuky 21 g
50% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Salát z fazolí, tuňáka a rajčat postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 2,5 litru vody a do ní vsypeme sušené bílé fazole. Necháme je namočené přes noc. Další den fazole s vodou necháme na plotně, dokud nepřijdou k varu. Cibuli oloupeme, zapíchneme do ní hřebíček a vložíme do vroucí vody k fazolím. Přidáme do vody ještě bobkový list, tymián a na kousky nakrájený oloupaný stroužek česneku. Vaříme jednu hodinu, dokud fazole nejsou dokonale měkké.

2

Připravíme zálivku. Zbylý stroužek česneku nasekáme najemno a nadrobno nakrájíme sardelové řezy a přidáme k němu. Vlijeme k nim vinný i balzamicový ocet. Osolíme, opepříme a prošleháme. Postupně přidáváme olej a znovu prošleháme.

3

Z hotových uvařených fazolí scedíme vývar, fazole necháme okapat. Vývar odložíme stranou. Uvařené fazole vmícháme do připravené zálivky. Přilijeme k nim trochu vývaru, promícháme a necháme 30 minut v chladu odležet.

4

Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužninu pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno.

5

Do fazolí vmícháme rajčatové kostičky, bazalku a maso z tuňáka, které jsme rozmačkali vidličkou. Osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept