Jednoduchý recept

Salát z francouzského Nice

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52228
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Brambory
1 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
150 g Fazolové lusky zelené
6 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
8 ks Sardelové řezy
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
180% Sodík 4 g
58% Bílkoviny 33 g

Salát z francouzského Nice postup přípravy receptu:

1

Zelené fazolky opláchneme vodou a odkrojíme jim konce. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme ji k varu. Fazolky vsypeme do vroucí vody a 6 minut vaříme. Potom je scedíme a zchladíme studenou vodou. Necháme na utěrce okapat.

2

Omyjeme papriku a rozpůlíme ji. Odkrojíme bílé žebroví a semínka, rozkrájíme ji na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme ji na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminy. V osolené vodě natvrdo uvaříme vejce. Zchladíme je a oloupeme skořápku. Pokrájíme vejce na osminky. Bramboru uvaříme.

3

Oloupaný česnek rozpůlíme a vytřeme s ním větší misku. Opatrně do ní vložíme všechny ingredience: fazolky, nakrájená rajčata a papriky, nakrájená vejce, nakrájenou uvařenou bramboru. Přidáme sardelové řezy a vypeckované černé olivy.

4

V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní šťávu vymačkanou z jednoho citronu, přidáme olej, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát a posypeme nasekanými bazalkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept