Anýzové podkovy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové podkovy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52229 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
40 g | Anýz mletý |
20 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vejce slepičí |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 188,5mg |
Draslík | 140,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové podkovy postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni ušleháme vejce, vodu, cukr, citronovou šťávu a kůru do pěny. Ochutíme anýzem a postupně vmícháme mouku. Vypracované těsto necháme hodinu uležet a potom vyválíme na silný plát. Z něj tvořítkem vykrajujeme proužky, které zahneme do tvaru podkovy a rozložíme na máslem vymazaný plech. Necháme 12 hodin uležet a potom upečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. |
Poznámka
Těsto se musí nechat hodinu kynout a 12 hodin uležet.