Jednoduchý recept

Salát ze zeleniny s holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52230
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát:
100 g Brokolice
250 g Chřest zelený
2 ks Cuketa
100 g Fazolové lusky zelené
100 g Hrachové lusky
150 g Losos uzený
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
Na holandskou omáčku
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet estragonový
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
7% Sacharidy 24 g
39% Tuky 29 g
13% Sodík 257 mg
32% Bílkoviny 18 g

Salát ze zeleniny s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu opláchneme ve vodě. Oloupeme dolní část chřestu a pokrájíme ho na kousky. Odkrojíme oba konce z hrachových lusků a fazolek. Na plátky pokrájíme cukety. Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky. Do hlubší pánve vložíme máslo a na něj dáme kousky chřestu, podlijeme trochou vody a podusíme. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a vhodíme do ní fazolky. 10 minut povaříme.

2

V dalším hrnci 5 minut povaříme brokolicové růžičky, hrachové lusky a plátky cuket.

3

Všechnu uvařenou zeleninu hned zchladíme studenou vodou a necháme na sítu okapat.

4

Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.

5

Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Do malého hrníčku vlijeme víno a ocet, přidáme nakrájenou šalotku. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.

6

Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.

7

Vývar se šalotkou scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháváme, dokud krém nezhoustne.

8

Potom do kréme postupně vešleháme i tekuté máslo a přidáme nadrobno nasekaný kopr.

9

Uvařenou zeleninu pak v míse promícháme s uzeným lososem a holandskou omáčkou. Nakonec ještě osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Necháme 15 minut uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept