Recept

Salát s chřestem a holandskou omáčkou z pomeranče

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52231
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

Na salát
1 kg Chřest zelený
0,5 kávová lžička Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
Na holandskou omáčku
3 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Kerblík
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
100 ml Pomerančová šťáva
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 265kJ
8% Sacharidy 28 g
62% Tuky 46 g
7% Sodík 144 mg
21% Bílkoviny 12 g

Salát s chřestem a holandskou omáčkou z pomeranče postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest opláchneme a oloupeme. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přidáme máslo a cukr a vložíme do vody chřest. Vaříme 10 minut. Potom chřest vyjmeme, zchladíme a pokrájíme na kousky. Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.

2

Do malého hrníčku vlijeme pomerančovou šťávu a ocet. Přidáme nadrobno nasekanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.

3

Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.

4

Vývar z octa a pomerančové šťávy scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháváme, dokud krém nezhoustne. Potom do krému postupně vešleháme i tekuté máslo. Na závěr přichutíme citronovou šťávou.

5

Na talíře naservírujeme chřest a přelijeme ho omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept