Conchiglie s květákem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s květákem a brokolicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52234 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Brokolice |
4 stroužek | Česnek |
30 g | Feferony |
200 g | Květák |
60 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 238,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Květák, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s květákem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, vložíme do kovového sítka, přiložíme rajče a ponoříme na minutu do hrnce s těstovinami. Květák s broklicí necháme okapat, rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonku s česnekem, orestujeme, přidáme květák s brokolicí a rajče. Osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 8 minut. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme. |