Oříškové rohlíčky pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškové rohlíčky pro celiatiky
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52235 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka bezlepková |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Xantanová guma |
150 ml | Zakysaná smetana |
Náplň | |
100 g | Cukr krupice |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 126,7mg |
Draslík | 278,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 253,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Xantanová guma, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškové rohlíčky pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Těsto: Máslo rozmícháme se smetanou, xantanovou gumou a moukou do hladkého těsta. Z těsta vytvoříme šest bochánků, které necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Potom bochánky rozválíme na kola, která rozdělíme na 8 dílků. Na špičaté kraje dílků rozdělíme oříškovou náplň a dílky svineme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Ihned po upečení - ještě horké rohlíčky posypeme vanilkovým cukrem. Potom necháme pečivo vychladnout a servírujeme jako pohoštění návštěvám. |
2 | Náplň:Ořechy nameleme, potom je smícháme s cukrem, spaříme vařícím mlékem a dobře promícháme. |