Basilejské perníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Basilejské perníky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52238 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
50 g | Citronová kůra |
1 kg | Cukr krupice |
1 dl | Griotka |
15 g | Hřebíček |
600 g | Kandované ovoce |
1,5 kg | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
2 kg | Med včelí |
2,5 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 307,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 9,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Kandované ovoce, Mandle, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Basilejské perníky postup přípravy receptu:
1 | Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet. |
2 | Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních. |
3 | Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky. |
Basilejské perníky jsou velice snadnou variantou na vánoční cukroví, vykrájela jsem je formičkou, což mi přišlo snadnější a i chuťově nejsou špatné.