Tagliatelle s cuketou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s cuketou a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52239 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Cuketa |
40 g | Olej olivový extra panenský |
80 g | Olivy nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
180 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
250 g | Tagliatelle |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 412,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 653,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr Ementál (Primátor), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s cuketou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Omyté cukety nakrájíme na kolečka, rajčata na větší kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme cukety, podusíme zhruba 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsí, posypeme petrželkou, strouhaným sýrem a podáváme. |