Rožmberský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rožmberský kapr
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5224 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Hříbky čerstvé |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 681,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 168,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Kapr obecný, Kopr čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rožmberský kapr postup přípravy receptu:
1 | Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu. |
2 | Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína. |
3 | Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí. |
4 | Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme. |
5 | Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou. |
Poznámka
K příloze podáváme vařené či orestované brambory.