Recept

Salát z černého kořene s holandskou omáčkou s kmínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52244
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

Na salát:
1 ks Černý kořen
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
10 g Máslo čerstvé
100 ml Ocet vinný
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
Na holandskou omáčku
1 kávová lžička Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Šalotka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 330kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 86 mg
7% Bílkoviny 4 g

Salát z černého kořene s holandskou omáčkou s kmínem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a přidáme k ní ocet. Omyjeme černý kořen, oloupeme ho a vložíme do octové vody. Pokrájíme na kousky, do vody přidáme máslo, citronovou šťávu, sůl a cukr. Vaříme asi 10 minut a potom necháme zchladnout.

2

Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.

3

Do malého hrníčku vlijeme víno a ocet, přidáme kmín. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.

4

Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.

5

Vývar s kmínem scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháme, dokud krém nezhoustne.

6

Potom do krému postupně vešleháme i tekuté máslo a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.

7

Na talíř naservírujeme uvařený černý kořen a zalijeme ho omáčkou. Necháme salát odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept