Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 52246
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

100 g Cukr moučkový
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Ořechy lískové
4 ks Vaječný bílek slepičí
Na náplň
30 g Čokoláda hořká
150 g Cukr moučkový
40 ml Koňak vaječný
200 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 852kJ
22% Sacharidy 79 g
85% Tuky 64 g
3% Sodík 69 mg
19% Bílkoviny 11 g

Schauffenské jazýčky postup přípravy receptu:

1

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout.

2

Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept