Schauffenské jazýčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Schauffenské jazýčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52246 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g | Ořechy lískové |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na náplň | |
---|---|
30 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr moučkový |
40 ml | Koňak vaječný |
200 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 60,6mg |
Draslík | 329,4mg |
Vláknina | 58g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Čokoláda hořká, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Koňak vaječný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Schauffenské jazýčky postup přípravy receptu:
1 | Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout. |
2 | Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme. |