Tagliatelle s kuřecími prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s kuřecími prsíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52249 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
70 g | Hlíva ústřičná |
400 g | Kuřecí prsa |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
350 g | Tagliatelle |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 429,8mg |
Vláknina | 567,5mg |
Vitamín A | 186,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s kuřecími prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, hlívu nakrájíme na slabé proužky, petrželku posekáme, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso a česnek, osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme hlívu, krátce orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny promícháme s masem a omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou, sýrem a podáváme. |