Jednoduchý recept

Pečený úhoř

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5225

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
600 g Úhoř říční
1 špetka Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
1% Sacharidy 3 g
42% Tuky 31 g
11% Sodík 226 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pečený úhoř postup přípravy receptu:

1

Pokud máme úhoře většího, tak jej stáhneme, menšího nemusíme.

2

Rybu nakrájíme na menší díly, osolíme, posypeme šalvějí a dáme péct do rozehřátého másla do předehřáté trouby.

3

V průběhu pečení zasypeme úhoře strouhanou houskou.

4

Než rybu vyndáme z trouby, tak ještě zakapeme citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s orestovanými brambory a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept