Pečený úhoř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený úhoř
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5225 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Šalvěj sušená |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 10,1mg |
Vláknina | 249,2mg |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šalvěj sušená, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený úhoř postup přípravy receptu:
1 | Pokud máme úhoře většího, tak jej stáhneme, menšího nemusíme. |
2 | Rybu nakrájíme na menší díly, osolíme, posypeme šalvějí a dáme péct do rozehřátého másla do předehřáté trouby. |
3 | V průběhu pečení zasypeme úhoře strouhanou houskou. |
4 | Než rybu vyndáme z trouby, tak ještě zakapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s orestovanými brambory a hlávkovým salátem.