Recept

Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52250

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Kandované ovoce
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
220 g Mouka bezlepková
180 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Rozinky tmavé
6 ks Vejce slepičí
Poleva
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Čokoláda na vaření
Na formu
1 polévková lžíce Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 645kJ
20% Sacharidy 73 g
78% Tuky 59 g
5% Sodík 105 mg
24% Bílkoviny 13 g

Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě postup přípravy receptu:

1

Rozinky propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Máslo vyšleháme s cukrem a do hmoty postupně zašleháváme žloutky, bezlepkovou mouku, kypřící prášek do pečiva, ušlehaný sníh z bílků a nakonec opatrně vmícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou a pomerančovou kůru.

2

Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy beránka a pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Potom troubu ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 15 minut. Upečeného beránka necháme vychladnout a potom ho polijeme čokoládovou polevou, do důlků pro oči naaranžujeme 2 kuličky nového koření a beránka s polevou necháme v lednici ztuhnout. Nakonec v místě krku uvážeme červenou mašličku a servírujeme jako pohoštění o Velikonocích.

3

Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a nastavíme ji tak, že v ní rozmícháme lžící moučkového cukru a lžící kakaa a lžící másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept