Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52250 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Kandované ovoce |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
180 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
6 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
250 g | Čokoláda na vaření |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na formu | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 347,2mg |
Draslík | 140,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Rozinky tmavé, Čokoláda na vaření, Kakao, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beránek s kandovaným ovocem v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Rozinky propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Máslo vyšleháme s cukrem a do hmoty postupně zašleháváme žloutky, bezlepkovou mouku, kypřící prášek do pečiva, ušlehaný sníh z bílků a nakonec opatrně vmícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou a pomerančovou kůru. |
2 | Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy beránka a pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Potom troubu ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 15 minut. Upečeného beránka necháme vychladnout a potom ho polijeme čokoládovou polevou, do důlků pro oči naaranžujeme 2 kuličky nového koření a beránka s polevou necháme v lednici ztuhnout. Nakonec v místě krku uvážeme červenou mašličku a servírujeme jako pohoštění o Velikonocích. |
3 | Poleva: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a nastavíme ji tak, že v ní rozmícháme lžící moučkového cukru a lžící kakaa a lžící másla. |