Omáčka Sabayon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Sabayon
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 52252 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 773kJ
5% Sacharidy 17 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 16 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 61,8mg |
Vláknina | 212,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Omáčka Sabayon postup přípravy receptu:
1 | Do misky nad kastrol s vroucí vodou dáme 4 žloutky, cukr a přilijeme bílé víno. Šleháme 5-8 minut do zpěnění a zhoustnutí. Odstavíme z plotny. |
2 | Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru. |
3 | Omáčku můžeme podávat i studenou, v tom případě je šleháme do vychladnutí. |