Jablkový koláč s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč s rozinkami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52255 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
125 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka bezlepková Mantler |
70 g | Mouka kukuřičná |
200 g | Ořechy vlašské |
1 hrst | Rozinky tmavé |
3 g | Skořice mletá |
Na formy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 407,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 31,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková Mantler, Mouka kukuřičná, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky. |
Poznámka
Porce tohoto koláče můžeme servírovat s našlehanou šlehačkou. Na těsto používáme mouku kukuřičnou hrubou.