Jednoduchý recept

Špagety s mletým masem a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52256
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
350 g Maso mleté - mix
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Ricotta
100 ml Smetana na vaření
350 g Špagety
20 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
100 ml Víno červené
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 524kJ
22% Sacharidy 78 g
52% Tuky 39 g
128% Sodík 3 g
56% Bílkoviny 32 g

Špagety s mletým masem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme mleté maso a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí na tuk, přilijeme rajčata i s nálevem, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, polovinu parmezánu, všechnu ricottu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Špagety upravíme na talíře, přelijeme masovou omáčkou, posypeme zbytkem parmezánu a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept