Špagety s mletým masem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s mletým masem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52256 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
350 g | Maso mleté - mix |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
40 g | Ricotta |
100 ml | Smetana na vaření |
350 g | Špagety |
20 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno červené |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 354,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 606,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Ricotta, Smetana na vaření, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s mletým masem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, přidáme mleté maso a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí na tuk, přilijeme rajčata i s nálevem, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, polovinu parmezánu, všechnu ricottu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Špagety upravíme na talíře, přelijeme masovou omáčkou, posypeme zbytkem parmezánu a bazalkou. |