Jednoduchý recept

Broskve v rumu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52260

Ingredience

2 kg Broskve
700 g Cukr krupice
6 dl Rum
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 813 kcal
Kilojoule 3 400kJ
41% Sacharidy 148 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 16 mg
5% Bílkoviny 3 g

Broskve v rumu postup přípravy receptu:

1

Broskve naskládáme do misky. V hrnci svaříme vodu a přelijeme ní broskve v misce. Necháme vychladnout, nepůlíme, ale oloupeme a necháme v celku.

2

Celé broskve naskládáme do větších sklenic, zasypeme cukrem, zalijeme rumem a sklenice zavíčkujeme. Čtyři dny sklenice obracíme víčkem dolů, aby se cukr roztopil rovnoměrně. Následovně sklenice odložíme na chladné a tmavé místo, kde je uskladňujeme delší dobu.

Poznámka

Takto připravené broskve používáme na přípravu různých ovocných salátů. Šťávu z ovoce můžeme používat jako sladidlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept