Broskve v rumu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve v rumu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52260 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Broskve |
700 g | Cukr krupice |
6 dl | Rum |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 148g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 637,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskve v rumu postup přípravy receptu:
1 | Broskve naskládáme do misky. V hrnci svaříme vodu a přelijeme ní broskve v misce. Necháme vychladnout, nepůlíme, ale oloupeme a necháme v celku. |
2 | Celé broskve naskládáme do větších sklenic, zasypeme cukrem, zalijeme rumem a sklenice zavíčkujeme. Čtyři dny sklenice obracíme víčkem dolů, aby se cukr roztopil rovnoměrně. Následovně sklenice odložíme na chladné a tmavé místo, kde je uskladňujeme delší dobu. |
Poznámka
Takto připravené broskve používáme na přípravu různých ovocných salátů. Šťávu z ovoce můžeme používat jako sladidlo.