Jednoduchý recept

Široké nudle s krůtím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 52261
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Cibule
20 g Máslo čerstvé
350 g Nudle široké
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
150 g Prsa krůtí uzená
200 g Smetana na vaření
20 g Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 415kJ
22% Sacharidy 77 g
7% Tuky 5 g
127% Sodík 3 g
43% Bílkoviny 24 g

Široké nudle s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přilijeme smetanu, provaříme, přidáme kousky gorgonzoly a necháme roztavit, čímž omáčku zahustíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme kousky masa, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept