Široké nudle s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Široké nudle s krůtím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52261 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
350 g | Nudle široké |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
150 g | Prsa krůtí uzená |
200 g | Smetana na vaření |
20 g | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 60,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Prsa krůtí uzená, Smetana na vaření, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Široké nudle s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Krůtí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přilijeme smetanu, provaříme, přidáme kousky gorgonzoly a necháme roztavit, čímž omáčku zahustíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme kousky masa, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem, posypeme petrželkou a podáváme. |