Recept

Moravské koláče s drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52262

Ingredience

Těsto
50 g Cukr krystal
20 g Droždí sušené
200 ml Mléko polotučné
420 g Mouka bezlepková Jizerka
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej stolní
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Náplň
50 g Cukr moučkový
1 hrst Rozinky tmavé
500 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
Žmolenka
50 g Cukr krupice
100 g Mouka bezlepková Jizerka
60 g Máslo nízkokalorické
60 g Máslo čerstvé
Na potření před pečením
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
17% Sacharidy 62 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 111 mg
26% Bílkoviny 15 g

Moravské koláče s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Těsto: ve vlažném mléce rozmícháme droždí s cukrem, necháme vykynout. Do vzešlého kvásku vmícháme celá vejce, špetku soli, máslo, olej a po částech vmícháváme bezlepkvou mouku. Pro důkladnější vymíchání těsta můžeme použít elektrický hnětač. Těsto by mělo být tak husté, aby se z něj daly tvarovat placičky.

2

Z hotového těsta lžící vykrajujeme kousky, z nichž tvoříme placičky na pomoučeném válu. Placičky naplníme tvarohovou náplní a jejich okraje spojíme tak, aby byly uzavřené. Takto připravené koláčky rovnáme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Koláčky potřeme celým rozšlehaným vejcem, na ně rozdělíme připavenou žmolenku. Poté je necháme v teple asi 30 minut kynout, následně pečeme v troubě (vyhřáté na 180°C) po dobu asi 30 minut. Hotové koláčky servírujeme vychladlé - jako svačinu nebo jako pohoštění.

3

Náplň: rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Měkký tvaroh vymícháme s cukrem a žloutkem do hladka, nakonec do náplně přimícháme okapané rozinky.

4

Žmolenka: bezlepkovou mouku mneme rukama s cukrem, máslem a vejcem tak dlouho, dokud se z hmoty netvoří hrudky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept