Jednoduchý recept

Cannelloni zapečené s masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 52263
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 ml Bešamel
300 g Cannelloni
2 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
400 g Maso mleté - mix
120 g Mozzarella
40 g Olej olivový extra panenský
2 g Oregano sušené
1 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
20 g Sůl
100 g Šunka dušená
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 388kJ
18% Sacharidy 63 g
65% Tuky 49 g
107% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Cannelloni zapečené s masem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, rajčata scedíme, mozzarellu nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek se šunkou, osmahneme, přidáme mleté maso, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano a dusíme asi 15 minut. Cannelloni naplníme masovou směsí, pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj cannelloni, poklademe plátky mozzarelly, podlijeme bešamelem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut. Plněné těstoviny upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept