Jednoduchý recept

Maliny naložené v koňaku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52264

Ingredience

700 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 l Koňak Godet Peardise
1,5 ks Limetka
2 kg Maliny
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
27% Sacharidy 97 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
4% Bílkoviny 2 g

Maliny naložené v koňaku postup přípravy receptu:

1

Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.

2

V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.

3

Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.

Poznámka

Když maliny v koňaku uskladňujeme na chladném a tmavém místě, vydrží až čtyři měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept