Gnocchi s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi s kuřecím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52265 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Gnocchi bramborové |
200 g | Hroznové víno |
20 g | Jíška instantní |
15 g | Kerblík |
300 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 16% (pochoutková) |
20 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 60,5mg |
Draslík | 589,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 274,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Kerblík, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gnocchi bramborové, Jíška instantní, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 12 až 15 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, kerblík posekáme nadrobno, kuličky hroznového vína rozpůlíme a vybereme zrníčka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osmažíme dozlatova, osolíme a opepříme. Přilijeme víno, povaříme asi 5 minut, přidáme hroznové víno, smetanu, provaříme, zahustíme jíškou a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem, posypeme kerblíkem a podáváme. |