Conchiglie zapečené s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie zapečené s telecím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52268 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
30 g | Olej slunečnicový |
120 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
400 g | Telecí maso mleté |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 271,9mg |
Draslík | 534,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl, Sýr Čedar, Telecí maso mleté, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie zapečené s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud se tekutina úplně nevydusí. Přidáme papriku, krátce osmahneme a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme strouhaný sýr. Lžičkou naplníme masovou směsí conchiglie, vyskládáme je do tukem vymazaného pekáčku, vejce rozmícháme va smetaně a těstoviny zalijeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme. |