Jednoduchý recept

Conchiglie zapečené s telecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 52268
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
150 g Cibule
30 g Olej slunečnicový
120 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
200 g Sýr Čedar
400 g Telecí maso mleté
350 g Těstoviny Conchiglie
20 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 330kJ
16% Sacharidy 58 g
56% Tuky 42 g
121% Sodík 2 g
81% Bílkoviny 46 g

Conchiglie zapečené s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud se tekutina úplně nevydusí. Přidáme papriku, krátce osmahneme a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme strouhaný sýr. Lžičkou naplníme masovou směsí conchiglie, vyskládáme je do tukem vymazaného pekáčku, vejce rozmícháme va smetaně a těstoviny zalijeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept