Jednoduchý recept

Domácí švýcarky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 5227

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
250 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
0,5 kg Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 805kJ
20% Sacharidy 70 g
50% Tuky 38 g
15% Sodík 305 mg
27% Bílkoviny 15 g

Domácí švýcarky postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek z mouky, špetky cukru a vlažného mléka.

2

Přidáme 6 lžíc tuku a vejce a zaděláme těsto.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý vyválíme na oválnou placku, pomažeme tukem a pocukrujeme zbylým cukrem.

4

Nakrájíme na pruhy, stočíme a zmáčkneme na šneky.

5

Omastíme a při 175 stupních pečeme.

6

Hotové pomažeme tukem a přikryjeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept