Fusilli s tvarohovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s tvarohovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 52270 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
15 g | Estragon |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
50 g | Oříšky piniové |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
250 g | Těstoviny Fusilli |
200 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 319,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 201,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s tvarohovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, ořechy nadrtíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, oříšky a osmahneme. Přidáme tvaroh, smetanu, sůl, pepř, citronovou šťávu a povaříme do zhoustnutí. Mimo oheň přimícháme estragon. Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme tvarohovou omáčkou. |