Smažené jablkové koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené jablkové koláčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52271 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr skořicový |
600 g | Jablka |
3 dl | Olej slunečnicový |
50 ml | Víno jablečné |
Na těsto | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Ořechy lískové |
2 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 226,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 12,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Olej slunečnicový, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Ořechy lískové, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Víno jablečné, Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené jablkové koláčky postup přípravy receptu:
1 | Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem. |